Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svenske pensionister tiltalt for dansk kup

En flok svenske pensionister er nu tiltalt for at ville begå et bankrøveri mod en dansk bank.

Hvis man skal tro svensk politi, så skal man ikke lade sig snyde af alderen på de tre mænd, der nu er tiltalt for flere hårdkogte røverier.

De tre tiltalte er 52, 64 og 70 år gamle og da også kendt som "gubbligan", gammelmandsbanden, i deres hjemland.

Blandt tiltalepunkterne er planer om at begå et røveri sidste år mod Danske Bank afdeling ved Frihedens butikscenter i Hvidovre.

Det svenske politi mener, at røverne forberedte sig grundigt. I Hvidovre affyrede de således et skud mod bankens rude for at undersøge, om den var så holdbar, at man ikke kunne slå den i stykker med en forhammer.

Der var lagt planer for, hvordan en Saab 9000 skulle anbringes i Tårnby og bruges som flugtbil. Men planen blev aldrig virkelighed. De tre mænd blev anholdt i december, inden røveriet var gennemført.

Trioen er desuden tiltalt for flere andre røverier i Sverige, heriblandt et røveri mod en Nordea i Olofström.

Banden gik ifølge anklageskriftet ualmindelige effektivt til værks. Pengeskabene blev åbnet med sprængstof, og der blev affyret skud op i luften med automatvåben for at holde vidner på afstand.

Under flugten væk fra en af bankerne, skulle røverne desuden have affyret skud mod politiet.

Svensk politi har da også beslaglagt artige sager som håndgranater, metaldetektorer, lyddæmpere, radioer, natkikkerter og støjsendere hos de mistænkte.

Retssagen mod de tre skal køre i en særligt sikret retssal i Malmø på mandag. Retssagen ventes at vare i tyve dage, oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.