Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk selskab foreslås at overtage Malmø-København drift

Togdriften mellem Malmø og København kan overtages af svensk Skånetrafiken i 2021 ifølge fælles forslag.

(ARKIV) Øresundståg, Øresundstog og passagerer på den nye Triangeln station i Malmø. Fotograferet august 2012. Transportministeriet og svenske Skånetrafiken foreslår, at Skånetrafikken overtager togdriften mellem Malmø og København fra 2021. Det skriver Skånetrafikken den 27. november 2017(Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017)
(ARKIV) Øresundståg, Øresundstog og passagerer på den nye Triangeln station i Malmø. Fotograferet august 2012. Transportministeriet og svenske Skånetrafiken foreslår, at Skånetrafikken overtager togdriften mellem Malmø og København fra 2021. Det skriver Skånetrafikken den 27. november 2017(Foto: Torben Christensen/Scanpix 2017)

Transportministeriet og svenske Skånetrafiken foreslår, at Skånetrafiken overtager togdriften mellem Malmø og København fra 2021.

Det skriver Skånetrafiken i en pressemeddelelse. Dermed bekræftes medieforlydender fra tidligere mandag aften.

Ifølge pressemeddelelsen lægges der i et fælles forslag mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Region Skåne og Skånetrafiken op til, at sidstnævnte skal stå for togdriften mellem Malmø C, København og Østerport.

»Transportministeriet i Danmark og Skånetrafiken har samarbejdet om et forslag til en ny aftale om en forenklet og udvidet trafik mellem landene, som indebærer, at Region Skåne overtager ansvaret for trafikken til København H/Østerport fra december 2021.«

»Skånetrafikken overtager også det praktiske ansvar for vedligeholdelse, kundehåndtering og trafikudbud,« skriver Skånetrafiken i en pressemeddelelse.

Forslaget vil blive del af kommende politiske forhandlinger af trafik- og vedligeholdelse af Øresundstrafikken på den svenske side. Det fremgår også, at fordelingen af det økonomiske ansvar for trafikken bliver fastholdt.

»Vi ser, at vi med udvidet samarbejde kan opnå samarbejds- og effektiviseringsgevinster for vores rejsende, hvilket blandt andet vil give bedre trafikinformation.«

»Det åbner også op for, at vi kan samle al vedligeholdelse hos én operatør,« siger Stefan Svalö, formand for Kollektivtrafiknämnden, et udvalg med ansvaret for kollektiv trafik i Skåne.

DSB's regnskab for 2016 viser ikke, hvor mange passagerer, der var på DSB Øresund, da tallene er lagt ind i statistikken for hele Sjælland. I 2015 var tallet 28.016.000 rejser på strækningen.

Talsmand for pendlerne på ruten, Michael Randropp, ser frem til forbedringerne:

»Det er en god dag for pendlerne på strækningen. Skånetrafiken vil køre oftere, har nye tog og har investeret i deres eget værksted, så de kan lave reparationer og vedligehold.«

»Som det er nu, er der mange forsinkelser, og operatørerne skyder skylden på hinanden. Med én operatør vil det være blive lettere at holde nogen ansvarlige.«

»Så en god dag for os rejsende, men en dårlig dag for DSB, der mister millioner af rejsende,« siger Michael Randropp.

DSB's pressechef har ingen kommentarer til nyheden, men henviser til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, da der er tale om politiske forhandlinger.

Det er mandag aften ikke lykkedes Ritzau at få en reaktion fra Transportministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.