Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk politi anmelder 12 tilfælde af svigtende id-kontrol

DSB og andre transportører risikerer i hvert tilfælde en bøde på 50.000 svenske kroner.

København: Svensk politi har anmeldt 12 tilfælde, hvor personer har rejst fra Danmark til Sverige uden gyldige id-papirer.

Det skriver Sveriges Television på sin hjemmeside, svt.se.

Anmeldelserne risikerer at føre til, at transportselskaberne - heriblandt DSB - får en bøde på 50.000 svenske kroner i hvert tilfælde.

Det såkaldte transportøransvar blev indført af Sverige 4. januar, og det betyder, at samtlige rejsende med bus, tog og færge skal kunne fremvise id-papirer, når de rejser fra Danmark til Sverige.

Det er op til transportselskaberne at bevise, at samtlige rejsende om bord har vist et gyldigt id inden rejsen over Øresund. Og det er op til politiet at kontrollere, at DSB og andre selskaber følger reglerne.

Under den første måned med id-kontrol har politiet anmeldt 12 tilfælde, hvor personer uden gyldigt id er rejst til Sverige.

- Vi rapporterer om vores iagttagelser til Transportstyrelsen, og derfra er deres sag helt og holdent, siger Lars Förstell, pressetalsmand ved politiet i Malmø, til svt.se.

Detaljerne i 6 af de 12 kendte tilfælde er indtil videre ikke kendte. I de resterende seks tilfælde er fem personer rejst med tog, mens den sidste er rejst med bus, skriver svt.se.

Den svenske transportstyrelse ønsker ikke at fortælle, hvilke selskaber der konkret risikerer bøder på 50.000 kroner, før beslutningen om eventuelt at give bøder er taget.

Skånetrafikken og DSB, som kører tog over Øresund, siger til svt.se, at de ikke kender til nogen anmeldelser.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.