Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk kvinde forsvundet i forbindelse med forlist ubåd

Dykkere fra dansk politi skal undersøge den forliste ubåd, oplyser vicepolitiinspektør.

Ubåd søgning ud for Middelgrundsfortet.
Ubåd søgning ud for Middelgrundsfortet.

Senest opdateret kl. 14.54.

Sagen om den private ubåd »UC3 Nautilus«, som fredag er fundet efter en omfattende eftersøgning, har taget en ny drejning.

En svensk kvinde, som skulle have været om bord på ubåden, er fortsat ikke lokaliseret. Det oplyser svensk politi til TV2. Oplysningen bekræftes det over for Berlingske.

Ubåden blev meldt savnet natten til fredag klokken 02.30.

Ifølge Forsvarets Operationscenter var det kæresten til en journalist, der befandt sig på ubåden sammen med ubådens ejer, Peter Madsen, som meldte ubåden savnet.

Men da ubåden blev fundet, var det kun Peter Madsen, som kom i land. Det var en lystbåd, der sejlede ham i land.

Han fortalte ifølge Forsvaret til lystbåden, at den kvindelige journalist var blevet sat af i København torsdag aften.

»Det er dansk politi, der leder efterforskningen. Vi ved, at hun var om bord på ubåden i går aftes, men vi ved ikke, om hun var om bord på båden, da hun forsvandt. Det eneste, jeg kan oplyse, er, at kvindens pårørende meldte hende savnet i nat, og at vi stadig ikke har hørt fra hende,« siger en talsperson fra svensk politi til Berlingske.

Hun bekræfter, at Peter Madsen har forklaret, at kvinden blev sat af i København i går aftes, men hvad der helt præcis er sket, er ifølge svensk politi stadig uklart.

Journalisten skulle angiveligt arbejde for magasinet Wired, og var ifølge Sydsvenskan med ombord for at lave en reportage om Peter Madsen.

Københavns Politi skriver på Twitter, at man er i gang med at »undersøge de nærmere omstændigheder« i sagen.

Vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi oplyser til Ritzau, at dykkere skal undersøge den forliste ubåd.

Københavns Politi vil ikke kommentere sagen yderligere, men oplyser ifølge BT, at de ikke forventer at anholde Peter Madsen.

Ubåden sank kort tid efter, at den blev spottet ved Køge Bugt.

Peter Madsen selv blev reddet i land af en lystbåd. Ifølge ham sank ubåden på grund af tekniske problemer med en ballasttank.

Peter Madsen har selv designet og bygget ubåden sammen med andre ubådsentusiaster. Han er også kendt som raketbygger.

MERE FØLGER...

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.