Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svensk advarsel: Sex med danskerne smitter

På et seminar i morgen vil svenske sex-organisationer advare mod sex-grænsehandel i København. Danskerne har "en overflod af swingerklubber og bøssesaunaer og massageklinikker."

To svenske organisationer giver nu deres landsmænd en advarsel med på rejsen til Danmark: Sex med danskerne smitter - men ikke på den fede måde.

I morgen vil to organisationer fremlægge en rapport, som blotlægger nogle af de sex-risici, som især København byder på, og det er ifølge SVT og thelocal.se ikke småting.

"Den danske hovedstad har en overflod af sexklubber, massageklinikker og swingerklubber," skriver The Local, der er Sveriges engelsksprogede nyhedstjeneste, og Svt tilføjer problemet med "saunaer, som især tiltrækker homoseksuelle mænd."

De to organisationer, som har udarbejdet rapporten på vegne af Malmø og Region Skåne, er sexoplysningsforbundet RFSU og den svenske organisation for bøsser og lesbiske, RFSL. De har benyttet sig af en onlinerundspørge, og 457 personer, fortrinsvis mænd, har svaret, og 56 pct. af de pågældende har inden for det seneste år haft sex med en eller flere personer med bopæl i Danmark.

Og det er slemt, fordi danskerne i højere grad end skåningerne har hiv og andre seksuelt overførte sygdomme, og fordi danskerne tillader former for sex, som svenskerne ikke vil have. Bl.a. er det lovligt at købe sig til sex i Danmark, men ikke i Sverige.

Formanden for RFSL i Skåne skriver ifølge SVT i pressemeddelelsen: "Det er åbenbart, at skåninger ser København som en del af deres nærområde, og at de benytter sig strategisk af forskellen i udbud af sex," siger Niklas Eriksson.

Emma Skarpås fra RFSU siger i den samme pressemeddelelse, at hvad angår "fremmed smitte med Hiv" i Skåne - så er Danmark i toppen af listen.

Rapporten vil blive fremlagt på et seminar i Malmø fredag.

Følg Poul Høis skriverier og kommenter historien på B.dk/høisonten

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.