Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svage beviser frikender betjent for vold på Christiania

Byretten mente, at der var begrundet tvivl om, hvorvidt en betjent havde været voldelig under en anholdelse.

Arkivfoto. Byretten mente, at der var begrundet tvivl om, hvorvidt en betjent havde været voldelig under en anholdelse.
Arkivfoto. Byretten mente, at der var begrundet tvivl om, hvorvidt en betjent havde været voldelig under en anholdelse.

En 37-årig politimand er torsdag blevet frifundet for vold mod en anholdt i forbindelse med en politiaktion på Christiania i juni 2015.

Københavns Byret mener, at der er begrundet tvivl om, hvorvidt politimanden tildelte den unge mand de to knytnæveslag i ansigtet, som tiltalen ellers gik på.

Episoden skete omkring klokken 01.50 26. juni 2015, da Taskforce Pusherstreet var til stede på Christiania for at observere hashsalget.

Undervejs fik politiet øje på det åbenlyse salg, og man skred derfor til anholdelser. I alt seks personer blev anholdt.

Den forurettede i sagen var en af de anholdte. Han stod og solgte hash i en af boderne.

Det kom onsdag frem i retten, at det først var på politistationen, at der blev lagt mærke til, at den anholdte havde et slag omkring venstre øje.

Den forurettede forklarede i retten, at han lå på jorden iført håndjern. Herefter blev han bedt om at vende sig om på ryggen, inden betjenten ifølge ofret slog ham to gange i ansigtet, hævdede han.

Der har været ført flere vidner. Betjentens kolleger fortalte, at de hverken så eller hørte, at der skulle være foretaget noget voldeligt, mens to andre vidner, fortæller, at de registrerede tegn på vold.

»Der er ikke de nødvendige beviser, og der er usikkerheder i nogle af forklaringerne, og derfor frifindes du,« sagde retsformanden Lena Falk.

Den tiltalte er ikke længere ansat ved politiet, efter at han selv valgte at søge væk.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.