Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Svært at komme på job mandag morgen

Snestormen kan gøre det kompliceret at komme på arbejde mandag morgen.

Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg hvor sneen fortsat faldt søndag middag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012)
Snestorm i Aalborg. Store mængder sne har begravet Nordjylland og her i Aalborg hvor sneen fortsat faldt søndag middag. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2012)

Hvis der er travlt på en søndag, hvor folk ikke skal på arbejde, bliver der endnu mere travlt mandag. Sådan er logikken hos Dansk Autohjælp, der siden midnat har hjulpet godt 700 bilister i nød på de sneklædte veje og i de tilfrosne indkørsler.

- Vi forventer en rigtig travl mandag morgen, når vi skal have danskerne på arbejde. Får vi frost i løbet af aftenen og natten, bliver det rigtig travlt i morgen, det er der ingen tvivl om, siger vagtcentralchef Ellen Trolle.

- På vagtcentralen og på stationerne har vi allerede indkaldt alt det beredskab, vi har til rådighed, tilføjer hun.

Hos Falck er man også beredt på hverdagssne, fortæller pressechef Mikkel Andreas Beck.

- Holder sneen og fygningen sig i ro, er vejene nemme at rydde. Hvis det omvendt begynder at blæse op, går fygningen i gang, og falder der endnu mere sne, får vi også en travl dag mandag, siger pressechefen, der ikke er overrasket over dagens antal assistancer hos Falck, der sidst på eftermiddagen rundede 1.100.

- Det er forventeligt en travl søndag. Hvis det havde været en hverdag, ville det have været meget mere, siger han.

Flere steder i landet fortsætter sneen med at falde mandag, omend ikke i så voldsomme mængder som søndag. Især på Sjælland kan det dog skabe store problemer for morgentrafikken, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog fra DMI.

- I løbet af natten trænger der kold luft ind over landet fra syd, så de steder, hvor nedbøren er gået over i regn og slud, vil få sne igen. Det gælder først og fremmest de østlige egne, og sammenholdt med temperaturer lidt under frysepunktet og jævn til frisk nordøstlig vind kan der komme problemer i morgentrafikken på Sjælland og på Bornholm, siger meteorologen.

I Jylland er det især den sydlige del, der får sne mandag, mens nordjyderne nøjes med enkelte byger. Solen truer endda med at titte frem.

- Det bliver en relativ ok dag i Jylland. Der kommer ikke så meget sne, men der er stadig problemer med vinden, som kan give fygning, siger Lars Henriksen.Temperaturerne vil holde sig lige under frysepunktet i det meste af landet bortset fra østersøregionen, der kan opleve plusgrader.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.