Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Suspendering går ikke ud over par der er ved at blive matchet med et barn

Suspenderingen af AC Børnehjælp går ikke ud over 43 kommende forældre, som er i gang med at blive matchet med et barn.

Der er sat en stopper for ansøgere og nye sager om adoptioner. Det fortæller formanden for AC Børnehjælp, Pia Brandsnes, til Politiken, efter at adoptionsbureauet fredag fik suspenderet sin ret til at stå for adoption på grund af rod i økonomien.

Men suspenderingen får ikke konsekvenser for de par, der er i færd med at blive matchet med et barn.

»De familier, som allerede er blevet matchet med et barn, skal ikke være bekymrede for, at deres match ryger. Det gør det ikke,« siger Pia Brandsnes til Politiken.

Ifølge Socialministeriet drejer det sig om 43 par.

I november kom det frem, at Ankestyrelsen i en rapport havde konstateret rod i økonomien og fejl i sagsbehandlingen i AC Børnehjælp, der er et af de to store danske adoptionsbureauer. På den baggrund blev der iværksat en ny undersøgelse, som ifølge Socialministeriet har »konstateret, at der er store uoverensstemmelser mellem de oplysninger, som myndigheden har modtaget til brug for tilsynet, og tingenes reelle tilstand«.

Ankestyrelsen har konkluderet, at der derfor er så stor usikkerhed om AC Børnehjælps økonomiske situation og tvivl om ledelsens og bestyrelsens evne, at man bør suspendere bureauets ret til adoption midlertidigt.

Pia Brandsnes er enig i Ankestyrelsens kritik af økonomistyringen, men forklarer også, at de økonomiske vanskelligheder hænger sammen med et generelt fald i antallet af adoptioner.

»Det tager lang tid at udbedre situationen i en organisation, når det er gået så galt som her. Men vi gør vores bedste,« siger Pia Brandsnes til Politiken.

Ifølge flere kilder tyder alt på, at AC Børnehjælps suspendering vil være definitiv.

Pia Brandsnes kan ikke på nuværende tidspunkt svare konkret på, hvad konsekvenserne af suspenderingen bliver.

»Det er der ikke nogen, som ved lige nu,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.