Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Supermarkeder tilbagekalder blommetomater med pesticider

Dansk Supermarked tilbagetrækker blommetomater købt i enten Føtex, Bilka, Netto eller Salling.

En lang række supermarkeder har siden fredag solgt blommetomater, som Dansk Supermarked fraråder sine kunder at spise.

Har du for nylig købt spanske blommetomater i enten Føtex, Bilka, Netto eller Salling, kan du derfor levere dem tilbage til butikken.

Butikkerne har modtaget et lille parti blommetomater, som er modtaget fra en hollandsk leverandør.

- Og ud af det her parti, er der en delmængde, som i en hollandsk kontrolprøve har en overskridelse af en pesticidrest, der overskrider EU's grænseværdi, forklarer Mads Hvitved Grand, pressechef i Dansk Supermarked.

Der er tale om kemikaliet Ethephon, der i for store mængder gør tomaterne uegnet til menneskeføde. Men har man spist tomaterne fra supermarkederne, kan man alligevel tage det roligt, lyder det fra Dansk Supermarked.

- Når der et tale om en pesticidrest, der overskrider EU's grænseværdi, så er varen at betragte som uegnet for menneskeføde. Men det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen fare ved at spise dem, så hvis man har spist tomaterne, kan man godt sove roligt, siger Mads Hvitved Grand.

Tomaterne er solgt i pakninger af 500 gram fra fredag 22. april frem til tirsdag 26. april. Tomaterne er mærket Lot 112 & 113.

Dansk Supermarked opfordrer alle kunder til at tage tomaterne med tilbage til supermarkedet, hvor man kan få pengene tilbage, og man behøver ikke medbringe bonen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.