Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Supermarked mod madspild udvider til Aarhus

Supermarkedet Wefood, der er startet af Folkekirkens Nødhjælp, udvider med to butikker.

Danmarks første sociale supermarked åbnede i februar på Amager - nu udvider konceptet til Aarhus.
Danmarks første sociale supermarked åbnede i februar på Amager - nu udvider konceptet til Aarhus.

København: Mad med brudt emballage eller en holdbarhedsdato med snarligt udløb er så populært, at Wefood, supermarkedet mod madspild, efter blot et par måneder udvider med to nye butikker.

Butikskonceptet er startet af Folkekirkens Nødhjælp for at mindske de mange ton fødevarer, der hvert år smides ud. Og konceptet har vist sig som en bæredygtig forretning, der allerede har tjent over 200.000 kroner.

- Der er kø på gaden hver eneste dag. Folk kommer ind og ser, hvad vi har, og det er det, der er meningen; at man ikke skal købe alle sine varer i en Wefood-butik, men at man ser, hvad vi har, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Wefoods første butik åbnede på Amagerbrogade i København i slutningen af februar, og siden har forretningsideen trukket så meget opmærksomhed, at Birgitte Qvist-Sørensen har fortalt om konceptet til bekæmpelse af madspild til en forsamling i FN i New York.

I fremtiden er det dog ikke kun københavnerne, der skal kunne handle med god samvittighed, for den ene af to nye butikker skal ligge i Aarhus.

- Vi vil gerne have en butik mere i København, og så udvider vi i Aarhus i 2017. Aarhus er kulturby i 2017, og det vil vi mægtig gerne være med til at fejre, siger generalsekretæren.

Hun har en fast tro på, at konceptet kan bære at blive bredt ud og mener også, at der vil være varer nok at sælge af med tre butikker.

- Det tror vi, der er. Vi har fået mange gode aftaler med leverandører, og der er stor efterspørgsel på at kunne afsætte varer i butikker som vores, siger hun.

Der er da også masser af mad at tage af, for hvert år bliver der smidt op imod 700.000 ton mad ud i Danmark.

Derfor tror Birgitte Qvist-Sørensen heller ikke, at der er grænser for, hvor udbredte Wefood-butikkerne kan blive.

- Nu har vi den ene butik, og vil gerne udvide med to mere, og så længe der er varer og interesserede kunder og gode frivillige, så fortsætter vi, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.