Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sundhedsstyrelsen kritiserer på ny fynsk læge

Den vagtlæge, der sidste sommer fik hård kritik for at have overset symptomer på en blodprop hos en patient, får nu hård kritik for sit virke som praktiserende læge i Odense.

Sundhedsstyrelsen kritiserer nu den fynske læge, der er blevet suspenderet som vagtlæge hos Region Syddanmark efter sidste sommer at have overset symptomer på blodprop hos en 36-årig kvinde, der endte med at dø som følge af blodproppen i hendes hjerte.

Trods suspenderingen har den 63-årige læge fortsat med at drive sin lægepraksis i Odense, hvor han har mere end 1.600 patienter, men også her er der alvorlige mangler, skriver Fyens Stiftstidende onsdag.

Sundhedsstyrelsen har siden forløbet om den mandlige læges virke som vagtlæge gransket dennes private praksis efter i sømmene og konstaterer, at han på to punkter »udviser alvorligt kritisabel faglig virksomhed«, som det hedder i rapporten.

Ifølge Fyens Stiftstidende skulle det dreje sig om hans omgang med afhængighedsskabende medicin, hvor styrelsen konkluderer, at han »udgør en risiko for patientsikkerhed«, samtidig med at han fastholder patienter, der har et misbrug af medicin, i »et stabilt misbrug«.

Det andet kritikpunkt er lægens journalføring, hvor »der mangler notater om ændringer i behandlingen med afhængighedsskabende lægemidler og planer om, hvorfor og hvor længe behandlingen skal fortsætte«.

Ifølge Fyens Stiftstidende har Sundhedsstyrelsen nu placeret den 63-årige læge på den offentlig tilgængelige Tilsynsliste over personer i sundhedsektoren, der ikke lever op til faglig standard.

SFs sundhedsordfører Özlem Cekic (SF) undrer sig over, at den pågældende læge fortsat kan få lov til at drive sin praksis trods efter at være blevet suspenderet som vagtlæge.

»Det er dokumenteret, at han er til fare for patienterne som vagtlæge, og nu er det så dokumenteret, at han er til fare for patienterne som praktiserende læge. Hvad er argumentet for at lade ham fortsætte?,« spørger hun i Fyens Stiftstidende.

Sundhedsstyrelsen har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen ,men skriver blandt andet i en mail til avisen, at styrelsen ville fratage enhver læges autorisation, hvis man har mistanke om, at den pågældende læge er til fare for sine patienter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.