Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sundhedsminister kræver forklaring på brud på kræftfrister

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil have forklaret, hvorfor regionerne ikke overholder aftalte frister.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte mandag d. 21. august Møllerup Gods på Djursland for at se produktionen af hamp på godset . Sundhedsministeren var inviteret til en snak om hamp og medicinsk cannabis.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte mandag d. 21. august Møllerup Gods på Djursland for at se produktionen af hamp på godset . Sundhedsministeren var inviteret til en snak om hamp og medicinsk cannabis.

København. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) har indkaldt regionernes formandskab til samtale om faldet i antallet af patienter, der kommer igennem kræftpakkeforløb inden for de givne frister.

Det sker, efter at Sundhedsdatastyrelsen har offentliggjort tal for, hvor mange der gennemgår de såkaldte kræftpakkeforløb inden for de frister, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Hvor det i første kvartal i år gjaldt 84 procent, er tallet i andet kvartal faldet til 77 procent.

- Det er en alvorlig udvikling, der kommer oven i problemerne med at overholde patientrettighederne på de tidskritiske kræftformer.

- Jeg er bekymret på patienternes vegne og har derfor indkaldt Danske Regioners formandskab til en samtale om kræftpakkerne og ventetider på kræftområdet generelt, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Ellen Trane Nørby henviser til, at man med Kræftplan IV har tilført regionerne 2,2 milliarder kroner de kommende år for netop at gøre noget ved ventetiderne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.