Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sundhedschefer kritiserer de praktiserende læger

De praktiserende læger ved ikke nok om den kommunale sundhedsopgave, lyder det fra et flertal af sundhedscheferne.

Hurtige hjemsendelse fra sygehuset er en del af den nye virkelighed i kommunerne, men hverken de kommunale sundhedsmedarbejdere eller de praktiserende læger er tilstrækkeligt oppe i omdrejninger til at klare den nye situation mener et flertal af landets sundhedschefer ifølge en undersøgelse i kommuneforeningen KL’s nyhedsmagasin, Momentum. Det skriver Jyllands-Posten.

Af de adspurgte sundhedschefer er 57 procent af den opfattelse, at de praktiserende læger ved for lidt om de kommunale opgaver og tilbud på sundhedsområdet.

Et flertal af sundhedscheferne kritiserer samtidigt sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter for at halte bagefter.

»Vi samarbejder med 25 læger i vores kommune, og alene det at komme igennem til dem er vanskeligt. De er jo søde og rare, men den samarbejdende sundhedstrekant, der skal være mellem sygehuse, kommuner og borgernes egen læge, er skæv, fordi den praktiserende læge ikke bidrager ligeværdigt,« siger sundhedschef Ulla Callesen fra Høje-Taastrup Kommune.

Ulla Callesen peger blandt andet på, at lægerne er for hurtige til at indlægge patienter, som de selv kan håndtere, og at lægerne er svære at hive ud til lægebesøg i hjemmene.

Underdirektør i Ældre Sagen Michael Teit Nielsen genkender problemerne og hæfter sig ved, at moderne ældrepleje stiller helt nye krav til sundhedsmedarbejdere, praktiserende læger og sygehuse.

»Kommunerne er gået i gang med det nye med at forebygge indlæggelser og træne de ældre til at klare mere selv – men uden at have personalet med. Det tjener dem til ære, at sundhedscheferne faktisk indrømmer det. Men det kræver altså helt andre kompetencer at motivere og træne ældre end blot at udføre tingene for dem, som man har gjort indtil nu,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.