Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sukkerfabrik dækkede børn og biler med sort sod

I Nykøbing Falster førte et udslip fra to kedler til, at der dryssede sod ud over børn, huse og biler.

Arkivfoto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik hjælp af kemisk beredskab og andre, da der blev slået alarm om et udslip i Nykøbing Falster.
Arkivfoto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fik hjælp af kemisk beredskab og andre, da der blev slået alarm om et udslip i Nykøbing Falster.

Nogle skolebørn er onsdag formiddag blevet ramt af et udslip af sod fra sukkerfabrikken i Nykøbing Falster, oplyser politiet.

Børnene havde sod i hovedet og irriteret hud, da de kom ind fra frikvarter på Østre Skole i byen.

Tre børn blev kørt til undersøgelse på sygehuset, og snart efter kom der meldinger fra flere andre børn om sort sod. En brandinspektør så også, at flere biler var dækket af sod.

Kort før middagstid kunne sukkerfabrikken i byen bekræfte, at soden stammede fra et udslip fra to kedler.

Undervejs i forløbet kontaktede politiet desuden kemiske eksperter fra Næstved, fremgår det af en pressemeddelelse.

Hvis nogen føler ubehag, opfordres de til at kontakte en læge. Hvis der er sod på ens tøj, bør man tage det af og få det vasket, lyder nogle råd fra politiet.

I private hjem skal borgere hurtigst muligt gøre rent efter soden.

Ifølge politiet vil Nordic Sugar i Nykøbing desuden hjælpe de bilejere, der eventuelt har fået skader som følge af udslippet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.