Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

SU-bureakrati afholder studerende fra at læse i udlandet

For lange ventetider og uklare regler om SU gør det vanskeligt for danske studerende at læse i udlandet. Flere studerende undlader helt at tage af sted.

Trods man fra politisk hold har tilskyndet danske studerende til at tage af sted til udlandet og læse et semester, så besværliggør de nuværende SU-regler øvelsen, skriver Politiken onsdag.

Det er blandt andet en lang ventetid på at få godkendt uddannelsen, der volder de studerende kvaler. Ifølge Politiken tager det gennemsnitligt to en halv måned at få godkendt uddannelsen, sådan at SUen kan tages med, og det er forudsat, at der ikke opstår yderligere ventetid undervejs.

»Nogle studerende må helt opgive at tage af sted, fordi de ikke ved, om de får SU. Ellers tager de af sted og sidder i udlandet, uden at vide om de har råd til at studere eller ej,« siger Mia Eskelund, formanden i foreningen Danish Students Abroad til Politiken.

En anden udfordring er at få godkendt uddannelsen hjemme i Danmark. Her har indførte regeringen i 2012 en såkaldt Fast Track-liste, der skulle give de studerende et hurtigt og overskueligt overblik over de uddannelser i udlandet, der er berettiget til SU.

Men her er problemet ifølge Mia Eskelund, at en uddannelse automatisk ryger af listen efter to år, hvorefter de studerende selv skal sørge for at få den på listen igen, hvilket betyder, at listen ikke er specielt fyldestgørende.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) erklærer sig i Politiken parat til at ændre reglerne, hvis mange studerende har svært ved at forstå dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.