Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse undersøger om ulv står bag drab på 15 får

Natten til fredag blev 15 får fundet døde hos en fåreavler. Nu tjekker Naturstyrelsen om en ulv kan stå bag.

Arkivfoto: Ulv fotograferet i Skandinavisk Dyrepark.
Arkivfoto: Ulv fotograferet i Skandinavisk Dyrepark.

Hvis det viser sig, at 15 får nær Holstebro er dræbt af ulve, vil det være et usædvanligt højt antal dræbte på en gang, fortæller kontorchef i Miljøstyrelsen Annette Samuelsen.

»Det lyder ret dramatisk, og jeg synes også, det er rigtigt ubehageligt. Jeg kan også godt forstå, at det er et chok. Det kan selvfølgelig være et ulvepar, som yngler i nærheden.«

»Men vi har ikke med sikkerhed konstateret, at det er en ulv, er har været på spil.«

De 15 får blev dræbt natten til fredag hos Storeålam ved Holstebro, skriver TV MidtVest.

Fåreavler Jørgen Blazejewicz ved Holstebro har flere gange oplevet, at hans får er blevet angrebet. Dna-test har bekræftet, at flere får er blevet dræbt af ulve.

Det var naboen, der gav ham beskeden om de dræbte får fredag.

»Det er et frygteligt syn. Det er helt meningsløst. Selvfølgelig kan der altid ske noget med dyr, der er ude i naturen, men slet, slet ikke sådan noget som det her. Det er fuldstændig vanvittigt,« siger Jørgen Blazejewicz til TV MidtVest.

En vildtkonsulent fra Naturstyrelsen skal nu slå fast, om fredagens angreb faktisk er et ulveangreb.

I 2017 var der mindst 20 angreb fra ulve. I alt rykkede Naturstyrelsen 95 gange ud til døde dyr for at undersøge, om ulven kunne stå bag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.