Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Styrelse finder fejl i hver anden tilstandsrapport

I næsten halvdelen af undersøgte tilstandsrapporter var der større eller mindre fejl og mangler.

Sikkerhedsstyrelsen påtale fejl og mangler i 44 procent af de undersøgte tilstandsrapporter. (Foto: Martin Ballund/Scanpix 2017)
Sikkerhedsstyrelsen påtale fejl og mangler i 44 procent af de undersøgte tilstandsrapporter. (Foto: Martin Ballund/Scanpix 2017)

København. I perioden fra juni til december sidste år gennemførte Sikkerhedsstyrelsen tekniske gennemgange af op mod 800 tilstandsrapporter.

På den baggrund måtte Sikkerhedsstyrelsen påtale fejl og mangler i 44 procent af rapporterne, mens kontrollen udløste to egentlige disciplinærsager, oplyser Mette Cramon, kommunikationschef hos Sikkerhedsstyrelsen, til Politiken tirsdag.

Tilstandsrapporten er et dokument som beskriver en bygnings tilstand. Tidligere blev denne rapport kaldt et huseftersyn.

Fejlene og manglerne dækker over alt fra mindre forhold i et enkelt punkt til forkert karaktergivning.

Karaktergivningen er en byggeteknisk vurdering af boligen.

- Det kan også være tage, hvor den beskikkede giver en anmærkning for en manglende gangbro, selv om dette ikke er en fejl, eller at tagnedløbet ikke er ført til brønd, siger Mette Cramon til Politiken.

De to disciplinærsager er endnu ikke afgjort, og Sikkerhedsstyrelsen kan ikke udtale sig om, hvorvidt de beskikkede får tilkendt en advarsel, bøde eller frakendt beskikkelse.

Byggesagkyndig.nu er en privat uvildig rådgivende virksomhed, som blandt andet rådgiver boligkøbere, der står med en tilstandsrapport, de ikke kan få til at give mening.

- Jeg har set mange af de rapporter, og jeg kan skrive under på, at der er mange fejl og mangler.

- Det kan være ting, der åbenlyst er overset eller meget generelle formuleringer. Det stiller kunderne helt forkert.

- Problemet er, at markedet lige nu handler om at være hurtigst og billigst, og det kommer der ikke de bedste rapporter ud af, siger Kristan Svendsen, direktør i Byggesagkyndig.nu, til Politiken.

Rapporterne laves ud fra et visuelt eftersyn. Der er altså ikke tale om deciderede indgreb for at undersøge bygningens tilstand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.