Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende: Nyt uddannelsesloft er en karantæne

De studerende er kun delvist begejstrede for politikernes lempelse af de omstridte uddannelsesloft.

Studerende har flere gange været på gaden i protest over nedskæringer, SU-forringelser og uddannelsesloft.
Studerende har flere gange været på gaden i protest over nedskæringer, SU-forringelser og uddannelsesloft.

En uddannelseskarantæne.

Sådan beskriver den nye formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Sana Mahin Doost, den poltiske melding om at lempe på det omstridte uddannelsesloft.

Partierne bag loftet, der blev vedtaget i december sidste år, har her til formiddag meddelt, at det alligevel skal være muligt at tage endnu en videregående uddannelse på samme eller lavere niveau.

Dog først seks år efter den første uddannelse er færdig. Og det er det, der får Sana Mahin Doost til at tale om en uddannelseskarantæne.

»Det er grundlæggende postivt, at politikere lytter til de mange protester og det pres, der har været fra de studerende. Der blev samlet 82.000 underskrifter ind i protest,« fortæller hun:

»Men i praksis betyder det jo, at der går seks år, før man kan tage en uddannelse, man hellere vil have.«

Som hun ser det, er loven og loftet hastet igennem og slet ikke gennemtænkt.

Hun henviser til, at der allerede er flere studerende, der har valgt at droppe ud fra deres bachelor for at ikke blive ramt af loftet. Ved at droppe ud, inden de er blevet bachelorer, har de nemlig stadig mulighed for at blive optaget på en anden bacheloruddannelse.

»Hvad gør de nu?« spørger hun.

På samme måde mener hun, at mange studerende er kommet i klemme, fordi de i god tro er blevet vejledt til at færddigøre deres bachelor, selvom de har haft planer om at skifte studieretning senere.

»De har fulgt deres vejleders råd, og så kom det her loft som et lyn fra en klar himmel,« mener hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.