Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende klarer universitetet hurtigere

De unge har lyttet til politikerne og kommer hurtigere igennem studierne, mener Danske Universiteter.

Frem mod 2020 skal universiteterne mindske den gennemsnitlige studietid med 4,3 måneder ifølge fremdriftsreformen. Free/Colourbox
Frem mod 2020 skal universiteterne mindske den gennemsnitlige studietid med 4,3 måneder ifølge fremdriftsreformen. Free/Colourbox

5,72 år.

Så lang tid brugte en universitetsstuderende i gennemsnit på at gennemføre sin uddannelse sidste år, viser en ny opgørelse fra Danske Universiteter. Og det er godt et halvt år hurtigere end i 2006.

Udviklingen tyder på, at de studerende spidser ører, når politikerne taler om at få de unge hurtigere igennem studierne.

Det mener Jesper Langergaard, direktør i Danske Universiteter, der glæder sig over opgørelsen.

- Universiteterne lytter til og reagerer på de politiske målsætninger, så det er positivt, at de studerende gennemfører hurtigere, siger han.

Fremdriftsreformen fra 2013 er blandt de politiske udspil, der skal få de studerende hurtigere igennem uddannelserne.

Frem mod 2020 skal universiteterne mindske den gennemsnitlige studietid med 4,3 måneder. Sådan lyder målet med reformen, der i en ændret version trådte i kraft 1. juni 2016.

Derfor er det også for tidligt at konkludere, om den meget omtalte reform har haft en effekt på de studerendes gennemførsel, påpeger Jesper Langergaard.

- Det kan godt være, at de bliver endnu hurtigere på grund af reformen. Men jeg tror stadigvæk, at der er nogen, som har brug for lidt ekstra tid for at komme igennem studierne, siger han.

Tallene fra Danske Universiteter viser, at fremdriftsreformen er overflødig. Det mener formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali.

- Det har længe været en tendens, at vi er blevet hurtigere og hurtigere. De eneste, der ikke har taget det alvorligt, er politikerne, siger hun.

- Vi blev hurtigere færdige allerede før reformen, og de, der ikke bliver hurtigere færdige eller forsinkede undervejs, har for det meste en rigtigt god grund til det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.