Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende klar til at betale for undervisningen

Næsten tre ud af 10 studerende er villige til at betale et mindre beløb for deres kandidatuddannelse, hvis kvaliteten af undervisningen kan få et løft.

Udsigt til bedre undervisning og flere timer får 28 procent af de danske studerende til at sige ja til at skulle betale 5.000 kroner per semester på deres kandidatuddannelse. Det viser en rundspørge fra uddannelsestænketanken DEA, skriver Politiken.

- Det viser, at de studerende er villige til at diskutere brugerbetaling og ikke bare slår armene over kors, siger den administrerende direktør i DEA, Stina Vrang Elias.

Rundspørgen bygger på lidt over 1.000 studerendes svar. De er fordelt på fem forskellige uddannelsesretninger, som jo som bekendt får der uddannelse gratis af staten i dag.

- Vi kan se, at i mange andre lande går det i den retning, og at den offentlige finansiering af uddannelser er under pres. Så vi ville undersøge, hvad holdningen egentlig er til, om brugerbetaling er en vej til at få flere midler til at højne kvaliteten, siger hun til Politiken.

Pengene vil dog kun række til 10 procent mere undervisning, viser udregninger, som vicedirektøren for uddannelse på Københavns Universitet, Hanne Harmsen, har lavet ud fra de såkaldte taxametertakster.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg ikke, de studerende ville kunne mærke det og føle, at nu er der virkelig kommet et kvalitetsløft, siger hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.