Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Studerende i oprør over mobilscannere til eksamen

Det er en unødvendig mistænkeliggørelse af de studerende, når universiteterne bruger elektroniske målere til at afsløre snyd under eksamen. Det mener Danske Studerendes Fællesråd.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Universiteterne bør have tillid til, at deres studerende ikke smugler mobiltelefoner ind til de skriftlige eksamener, mener Danske Studerendes Fælleråd, der advarer mod de nye mobilscannere, som skal afsløre tændte telefoner.

»Jeg synes, at det her er et overdrevet middel, og jeg tror, det vil gøre nogle studerende endnu mere nervøse, end de er i forvejen. Man er jo i en presset situation til eksamen, og det bliver endnu værre, når man ved, at der ligefrem er elektroniske målere i lommen hos de eksamensvagter, der går rundt,« siger Rasmus Markussen, næstformand for Danske Studerendes Fællesråd.

Han mener, det er i orden at gå efter de studerende, der snyder. Men det må gøres på en anden måde end de mobilscannere, som Københavns Universitet og Syddansk Universitet har indkøbt for at afsløre tændte mobiltelefoner, som eksaminanderne imod reglerne kan bruge til at surfe svar på nettet under de mange eksamener i januar.

»Det her er at gå et skridt for langt, fordi alle studerende bliver unødvendigt mistænkeliggjort. Vi er jo nogle, man i udgangspunkt skal have tillid til, for selvfølgelig vil vi gøre det så godt som muligt og gå ærligt til eksamen,« siger Rasmus Markussen.

Studiechef på det sundhedsvidenskabelige fakultet ved Københavns Universitet, Martin Stampe Noer, understreger, at mobilscanneren bestemt ikke er til for »at genere de 99,9 procent dygtige og ærlige studerende«, men kun for at stoppe »de få, brodne kar«.

»Vi har haft en mistanke om, at nogle studerende har afleveret en mobil, og så har haft en anden i lommen, de kan gå på toilettet og google svar på. Og vi kan selvfølgelig ikke gå med dem på toilettet, så vi har rigtig svært ved at bevise de her ting. Derfor har vi taget beslutningen om at bruge mobilscanner,« siger Martin Stampe Noer og tilføjer:

»Vi har gjort meget ud af, at alle studerende er blevet informeret om mobilscanneren, så hvis man har rent mel i posen, er der ikke noget at være nervøs for.«

Men den køber talsmanden for de studerende ikke.

»Det kan jo ske, at der er nogen, der har glemt at tage mobiltelefonen op af tasken, og så vil sådan en ting her jo føre til, at nogen bliver bortvist, selvom de ikke har prøvet at snyde. Jeg tror, det vil føre til mange unødigt dramatiske fængselskontrol-agtige situationer,« siger Rasmus Markussen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.