Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stressede sygeplejersker besvimer ved akuttelefon

Sygeplejersker ansat på Nordjyllands akuttelefon er så stressede, at de besvimer på vagten.

Arbejdspresset er så stort på Region Nordjyllands akuttelefon, at flere sygeplejersker er brudt sammen under deres vagt på grund af stress.

Det viser påbud fra Arbejdstilsynet, som Avisen.dk har fået aktindsigt i.

I påbuddet meldes der om sygeplejersker, der er besvimet af udmattelse, og som ofte kaldes ind på job på fridage.

»Medarbejdere udtrykker i denne sammenhæng bekymring for aktuel udbrændthed i personalegruppen samt bekymring for både kollegers og egen ve og vel på kort og på langt sigt,« står der ifølge Avisen.dk i påbuddet.

Mai-Britt Kristiansen, som er sygeplejerske og tillidsmand på vagtcentralen, der har hjemme på Aalborg Universitetshospital, forklarer, at arbejdspresset gør, at medarbejderne er »så psykisk belastede«, at det også går ud over borgerne, som ringer ind for at få hjælp.

Arbejdstilsynet har pålagt at nedbringe både arbejdsmængde og tidspres, men selvom påbuddet er fra sommeren sidste år, er der intet sket siden, forklarer Mai-Britt Kristiansen til Avisen.dk.

Chefen for vagtcentralen, Jan Lindberg, ærgrer sig over Arbejdstilsynets påbud, men mener, at arbejdsmiljøet er blevet forbedret. Han henviser blandt andet til, at der er oprettet to nye stillinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.