Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Strejkende jernbanefolk genoptager arbejdet

Strejken i Banedanmark er slut, lyder det fra Dansk Jernbaneforbund. Strejken nåede ikke at få betydning for julens første rejsedag.

Julerejsende landet over kan ånde lettet op. Efter godt to timers strejke har fejlretningspersonalet i Banedanmark genoptaget arbejdet.

Det bekræfter formanden for Dansk Jernbarneforbund, Henrik Hoby, over for Berlingske Nyhedsbureau.

- Jeg har været i dialog med medlemmerne og overtalt dem til at gå i arbejde igen. For os var det vigtigt at sikre, at juletrafikken ikke ville blive forstyrret, siger han.

- Til gengæld har vi arrangeret et møde med Banedanmark umiddelbart efter nytår, så vi kan få drøftet de problemer, som medlemmerne oplever. Det er blandt andet et spørgsmål om arbejdstid, fortæller Henrik Hoby.

Forbundsformanden har ikke overblik over, hvor mange Banedanmark-ansatte der nedlagde arbejdet. Strejken var landsdækkende, men ifølge Banedanmark nåede den ikke at påvirke driften.

- Vi har folk, der kan træde til ved fejlretning, og vi arbejder hårdt for, at passagererne bliver påvirket mindst muligt af denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, udtalte administrerende direktør Jesper Hansen kort inden strejkens afslutning.

Ifølge Banedanmark går juletrafikken foreløbig godt. Kun på S-banen er der enkelte problemer, som ventes rettet inden for kort tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.