Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort transportfirma dømt for ulovlig kørsel

140.000 kroner er bødestraffen til Kim Johansen International Transport A/S i en sag ved Østre Landsret.

Østre Landsret har fundet stort transportselskab skyldig i en sag om cabotagekørsel. Free/Rune Øgendahl, Ritzau/arkiv
Østre Landsret har fundet stort transportselskab skyldig i en sag om cabotagekørsel. Free/Rune Øgendahl, Ritzau/arkiv

Et af landets største vognmandsfirmaer er blevet fundet skyldig i medvirken til en stribe ulovlige kørsler, der var i strid med reglerne om cabotagekørsel.

Kim Johansen International Transport A/S er af Østre Landsret i en dom forleden blevet straffet med en bøde på 140.000 kroner,

Lovovertrædelserne fandt sted over nogle få dage i sommeren 2015.

Afsløringen skete i forbindelse med politiets kontrol af en lastvogn med bulgarske plader.

Den bulgarske chauffør fortalte, at han havde kørt med gods i Greve-området i flere dage. Han var kommet med en tom sættevogn, da han krydsede grænsen til Danmark, lød det.

Ifølge reglerne må en udenlandsk lastvogn i løbet af syv dage køre tre indenlandske ture i tilknytning til en international transport.

Chaufføren var ansat i et bulgarsk firma, men fik instruktioner om kørsler direkte af Kim Johansen International Transport. I alt skete der syv overtrædelser, har landsretten vurderet.

Da byretten i Roskilde i foråret så på sagen, blev antallet sat en del højere, og i den forbindelse blev bøden fastsat til 250.000 kroner.

Firmaet har nægtet sig skyldig, og Kim Johansen har selv besvaret spørgsmål i retten.

Det er svært at finde chauffører til opgaverne, og man er derfor nødt til at bruge udenlandske ansatte i stedet for, har han sagt.

Selskabet har en række udenlandske datterselskaber og kører cirka 4,5 millioner kilometer hver måned.

Flere gange har Kim Johansen fået omtale på grund af sin omfattende brug af udenlandsk arbejdskraft, som ifølge 3F blev lønnet for lavt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.