Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort studie punkterer tvivl om antidepressiv medicin

Politiken citerer et tidsskrift for, at man nu endelig kan dokumentere, at antidepressiv medicin virker.

Et nyt, stort studie fastslår, at medicin mod depression virker, Scanpix/Jeppe Carlsen/arkiv
Et nyt, stort studie fastslår, at medicin mod depression virker, Scanpix/Jeppe Carlsen/arkiv

København. Antidepressiv medicin virker.

Det er hovedkonklusionen i den største samlede analyse af alle tilgængelige, troværdige depressionsstudier. Resultatet er offentliggjort i et af verdens førende lægevidenskabelige tidsskrifter, The Lancet.

Det skriver Politiken.

»Alle antidepressiva var mere effektive end placebo (virkningsløse kalktabletter, red.) blandt voksne med moderat til svær depression, står der i konklusionen ifølge avisen.«

Det er et hold bestående af britiske, japanske og amerikanske forskere, som har samlet 522 videnskabelige og sammenlignende studier, der tidligere har undersøgt medicinsk effekt ved moderat til svær depression blandt 116.477 forsøgspersoner.

Politiken skriver, at forskerne ved hjælp af avanceret statistisk har samlet konklusionerne fra de 522 studier til én samlet konklusion. De når frem til, at antidepressiv medicin virker fra en tredjedel bedre end kalktabletter til dobbelt så godt.

Professor i depression, dr.med. overlæge Poul Videbech, Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning, Psykiatrisk Center Glostrup, kalder det en milepæl og enestående.

»Det er en gigantisk metaanalyse, det største og bedste studie, der nogensinde er lavet på mit område world wide«, siger han til Politiken.

Avisen skriver, at 414.000 danskere i øjeblikket bruger antidepressiv medicin.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.