Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort skib grundstødt i Storebælt

En 225 meter lang bulkcarrier fra Marshall Øerne på vej mod Aarhus er stødt på grund og skal trækkes fri.

København: Fredag eftermiddag sendes dykkere ned for at undersøge, om der er skader i skroget på et 225 meter langt skib, der natten til fredag gik på grund ved Yderflak i Storebælt.

Skibet var på vej til Aarhus med en last af sojabønner, da det bevægede sig ind på et område med for lav vandstand i forhold til skibets dybde.

- Skibet er tilbageholdt på baggrund af lov om sikkerhed til søs, indtil skroget og de nærmere omstændigheder ved grundstødningen bliver undersøgt, siger vagtholdsleder hos Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

- Herefter tages der stilling til, om det får lov at sejle videre, tilføjer hun.

Umiddelbart er der ikke læk af olie fra det grundstødte skib Glory First, men for en sikkerheds skyld er det danske miljøskib Mette Miljø sendt ud til skibet, en bulkcarrier indregistreret på Marshall Øerne.

I nattens løb dirigerede Forsvarets Søredningstjeneste også støtteskibet Esben Snare, der tilfældigvis befandt sig i området, hen til det havarerede skib.

Det viste ikke umiddelbart tegn på at lække olie.

De danske myndigheder afventer en bjærgningsplan fra skibets ejere og forsikringsselskab.

Skibet var på vej fra San Lorenzo i Argentina til Aarhus, da det af endnu ukendte årsager stødte på grund.

Hos Forsvarets Operationscenter ønsker vagtholdslederen ikke at oplyse, hvad hun mener er årsagen til havariet.

- Men vi har vores teorier, siger hun.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.