Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stort set hele landet risikerer skybrud lørdag aften

Kraftige tordenbyger er på vej fra Nordtyskland og har kurs mod det meste af Danmark, oplyser DMI.

Først på lørdagen varslede DMI skybrud på Fyn og Jylland. Nu viser prognoserne, at det voldsomme vejr kan ramme det meste af Danmark. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen
Først på lørdagen varslede DMI skybrud på Fyn og Jylland. Nu viser prognoserne, at det voldsomme vejr kan ramme det meste af Danmark. Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen

København. Et skybrud nærmer sig lørdag aften København, således at hele Danmark med undtagelse af Bornholm og Lolland-Falster risikerer at blive udsat for voldsomt vejr.

Det fortæller Mogens Rønnebek, vagtchef hos DMI.

- Lige nu er der kraftige tordenbyger på vej fra Nordtyskland, som snart ventes at ramme Danmark. Nogle steder er det allerede begyndt, siger han.

Tidligere lørdag forventede DMI ellers, at det voldsomme vejr udelukkende ville ramme Fyn og Jylland, men i løbet af eftermiddagen og den tidlige aften har prognoserne udviklet sig, så der nu er varslet om kraftig regn og skybrud over næsten hele landet.

Forskellen mellem kraftig regn og skybrud er, at skybrud er intens regn i en kort periode, hvor der minimum falder 15 millimeter på en halv time.

Kraftig regn strækker sig over en længere periode, og samlet set kan der også falde mange millimeter regn, fordi det fortsætter i lang tid, og mængden af regn på den måde bliver større med tiden.

- Søndag morgen klokken 6 ophører vores varsel, men det kan godt være, at det dårlige vejr stopper før, siger Mogens Rønnebek.

Den kraftige regn og skybruddene, der muligvis får følge af torden, medfører vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed og fare for lynbrande.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.