Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormoske åbner om tre uger i København

19. juni kan Dansk Islamisk Råd slå dørene op til en omdiskuteret stormoske i København.

Der er ved at blive lagt de sidste hænder på moskeen i Rovsinggade i København før åbningen om tre uger.
Der er ved at blive lagt de sidste hænder på moskeen i Rovsinggade i København før åbningen om tre uger.

Kongehuset vil blive inviteret, det samme vil flere politikere og kendisser samt statsministeren, der dog allerede meddelt, at hun ikke kommer.

Torsdag 19. juni bliver dørene slået op til en ny, stor moske på 6.700 kvadratmeter i Rovsingsgade i København.

Det oplyser formanden for medieudvalget i Dansk Islamisk Råd, Mohamed Almaimouni, i en pressemeddelelse.

Den nye stormoske har længe været genstand for debat. Ikke mindst efter det er kommet frem, at Dansk Islamisk Råd bygger den med bl.a. 150 millioner kroner fra en storemir i oliestaten Qatar.

Storemiren er også inviteret til åbningen, der varer tre dage.

Tidligere har bl.a. Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen, udtrykt bekymring over byggeriet, der ud over selve moskeen også tæller en lang række lokaler til bl.a. et dagcenter for ældre, kulturelle aktiviteter og et såkaldt videnscenter.

»Jeg har ingen planer om at deltage i arrangementet og være med til at blåstemple projektet,« har borgmesteren tidligere sagt til Berlingske.

Samme melding kommer fra socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen. Han siger nej tak, hvis han får en invitation.

»Det er meget problematisk, at byggeriet har fået penge fra Qatar. Det er en diktatorstat, der ikke overholder de mest basale menneskerettigheder,« mener Lars Aslan Rasmussen.

Han er også kritisk over for, at Dansk Islamisk Råd har »tvivlsomme forbindelser« til det Det Muslimske Broderskab og dets åndelige vejleder, den stærkt konservative imam al-Qaradawi.

Dansk Islamisk Råd har tidligere oplyst til Berlingske, at organisationen kan være enig med al-Qaradawi på nogle områder, men også uenig med ham på andre.

»De står for en meget konservativ form for islam,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Men, understreger Mohamed Almaimouni, »inklusion, sameksistens og medborgerskab er vigtige værdier« for det islamiske center og folkene bag det.

»Vi har været omhyggelige og tænkt på alle aldersgrupper. Børn og deres stimulering, unge og deres udfoldelse og de ældre og deres behov for at være sammen med andre. Derfor favner aktiviteterne og bredt. Både på åbningsdagene og fremadrettet vil alle blive budt velkommen, også interesserede ikke-muslimer. Alle har mulighed for at benytte sig af vores aktiviteter,« fastslår han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.