Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormen Ingolf sparede togpassagerer for forsinkelser

Hårdt blæsevejr er godt for togtrafikken i efteråret. Årets løvfald har været mindre generende end længe set.

Stormen Ingolf forkortede løvfaldsperioden, og det har ført til færre forsinkelser på togskinnerne.
Stormen Ingolf forkortede løvfaldsperioden, og det har ført til færre forsinkelser på togskinnerne.

Selv om Ingolf medførte en række stormskader og oversvømmelser landet over, så var der også positive aspekter ved efterårsstormen, der ramte Danmark i slutningen af oktober.

Det fortæller Banedanmark, der har opgjort antallet af tog, der blev forsinket som følge af blade på skinnerne.

Det er således usædvanligt lavt i år, faktisk det laveste siden 2006 med i alt 1422 forsinkelser på mere end fem minutter på grund af løvfald.

»Hårdt blæsevejr giver en kort løvfaldsperiode, og i år fik vi god hjælp af stormen Ingolf, der kom på det helt rigtige tidspunkt, hvor bladene var ved at løsne sig på træerne,« siger Jens Jørgen Hansen, der er trafikchef i Banedanmark.

I Jylland er det særligt strækningen fra Aarhus til Fredericia og fra Fredericia til Esbjerg, der normalt er hårdest ramt. Her har antallet af forsinkelser dog været markant lavere end sidste år.

Til gengæld har passagererne på Kystbanen på oplevet en stigning i forhold til sidste år.

Løvfaldsperioden varer normalt fra begyndelsen af oktober og seks-syv uger frem.

Banedanmark bekæmper løvfald med at indsætte særlige troljer, der er monteret med vandtanke og dyser. De spuler skinnerne rene med varmt vand under højt tryk.

Bladene driller togtrafikken, fordi de gør skinnerne glatte og vanskeliggør acceleration og bremsning.

Derfor har mange tog også monteret kasser med sand fortil, hvorfra der drysser sand ned på skinnerne, som gør det lettere for hjulene at få fat i underlaget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.