Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormen Egon: Beredskabsstyrelsen pumper vand væk

Beredskabsstyrelsen arbejder på højtryk for at undgå oversvømmelser, efter stormen Egon har fået vandet til at stige i flere fjorde.

Stormen Egon rammer Nordvestjylland. Et sommerhus formentligt vil blive spist af havet i løbet af natten på Nørrelev Strand.
Stormen Egon rammer Nordvestjylland. Et sommerhus formentligt vil blive spist af havet i løbet af natten på Nørrelev Strand.

Stormen, der lørdag ramte Danmark, har medført forhøjet vandstand i flere fjorde. Beredskabsstyrelsen har siden fredag arbejdet på højtryk for at afværge oversvømmelser.

»Beredskabsstyrelsen er i gang med at sætte opdæmninger op og pumpe vand væk i Løgstør, Struer, Jyllinge, ved Roskilde Fjord og i Karrebæksminde,« siger vagthavende ved Beredskabsstyrelsen Jens Roland lørdag aften.

I Struer har Beredskabsstyrelsen seks køretøjer og 14 medarbejdere, der siden lørdag eftermiddag har lavet opdæmninger og pumpet vand væk. I Lemvig er der et køretøj og to medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen, som følger situationen.

I Karrebæksminde arbejder 12 medarbejdere og seks køretøjer med at pumpe vand væk og lave opdæmninger. Og i Jyllinge ved Roskilde Fjord har Beredskabsstyrelsen siden fredag lavet opdæmninger.

Beredskabsstyrelsen fortsætter sit arbejde hele aftenen og natten igennem, fortæller Jens Roland. Han forventer ikke umiddelbart, at der vil komme lige så mange skader, som der gjorde i december 2013, da stormen Bodil ramte Danmark.

»Stormen er næsten lige så slem, som Bodil var, men situationsbilledet er lidt anderledes, da det kun er vinden, der trykker vandet denne gang,« siger Jens Roland og fortsætter:

»Det gør, at vandet ikke vil stige på samme måde, som det gjorde ved Bodil, og dermed har vi nogle muligheder for at imødegå vandstandsstigning på et tidligere tidspunkt, end vi havde i forhold til Bodil.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.