Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stormen Dagmar er kun en forsmag på stormen Egon

DMI har døbt lørdagens kommende storm for Egon. Den ventes endnu kraftigere end fredagens Dagmar.

Den første af week-endens 2 bebudede storme ramte den jyske vestkyst fredag eftermiddag. Her Hanstholm.
Den første af week-endens 2 bebudede storme ramte den jyske vestkyst fredag eftermiddag. Her Hanstholm.

Det bliver en storm ved navn Egon, der lørdag rammer Danmark, og den forventes at blive endnu kraftigere en fredagsstormen Dagmar.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Egon vil fra morgenstunden kunne give vindstød af stærk storm og orkan i den sydlige del af landet, og længere hen på dagen vil især den nordlige del af Danmark blive ramt.

DMI har i samme ombæring skærpet varslet for Dagmar, og advarer nu om vindstød af orkanstyrke i hele landet. I store dele af landet meldes der om stilhed før stormen, nu hvor Dagmar forventes at blæse sig rigtig op først på eftermiddagen fredag.

Værst står det fredag formiddag til i det sydvestlige Jylland, hvor tagsten er blæst af tage, og træer og lyskurve er væltet ned over vejbaner, ligesom en lastbil en kort periode spærrede E45 Sønderjyske motorvej i sydgående retning mellem afkørsel 69 Haderslev S og afkørsel 70 Aabenraa N. Stækningen er farbar igen.

Ifølge DMI er det sjældent, at Danmark oplever to storme, der passerer så tæt på hinanden, som Dagmar og Egon kommer til at gøre i denne weekend, skriver bt.dk. Fænomenet kalder de for »tvillingestorme«, og siden 1900 er der kun seks andre eksempler på storme med så få dages mellemrum.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.