Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storebælt erkender fejl under cykelløb

Mere trafik end forventet og manglende information var nogle af årsagerne til den massive kødannelse under cykelløbet Aarhus-København, erkender selskabet Storebælt. De Konservative har nu indkaldt trafikministeren i samråd.

Cykelløbet Aarhus-København blev afholdt 1. september og havde blandt andet rute over Storebæltsbroen.
Cykelløbet Aarhus-København blev afholdt 1. september og havde blandt andet rute over Storebæltsbroen.

Selskabet Storebælt erkender, at flere ting gik galt, da 6.000 cyklister lørdag 1. september cyklede over Storebæltsbroen i cykelløbet Aarhus-København og skabte massive bilkøer.

Storebæltsbroen blev på grund af cykelløbet indskrænket til ét spor i østgående retning, hvilket medførte kødannelse på op til 17 kilometer dagen igennem.

Ifølge Storebælt var den lange kø resultatet af flere sammenfald. Der var denne lørdag mere trafik end forventet. Der var i løbet af dagen også tre mindre trafikuheld, og mange bilister kørte med væsentligt lavere hastighed end de tilladte 70 kilometer i timen.

- Der var en del nysgerrige bilister, der nærmest kørte i cykeltempo hen over broen, og der var fotografer, der sad i biler med åbne døre og tog billeder. Det påvirker selvfølgelig trafikafviklingen, fortæller teknisk direktør Leif Vincentsen, Storebælt.

Afspærringerne, der blev gennemført om formiddagen, gav ligeledes anledning til store problemer.

- Det tager meget lang tid at stille kegler op på sådan en lang strækning. En anden gang vil vi formentlig ændre proceduren, da det er ret følsomt at sætte afspærringer op om formiddagen, siger han og fortsætter:

- Det samme gælder den information, der bliver givet forud for sådan et arrangement. Den vil vi fremover gøre mere ved.

Køkaosset er langt fra gået ubemærket hen, og den konservative formand og trafikordfører, Lars Barfoed, har indkaldt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) i åbent samråd på tirsdag for at redegøre for de store forsinkelser.

- Der udviklede sig angiveligt en ganske kaotisk situation, hvor folk skulle vente helt op mod tre timer på at komme over broen. Et cykelløb må simpelthen ikke medføre så store gener for trafikken, siger Lars Barfoed.

Samtidig er han interesseret i at vide, hvilke informationer der blev givet forud for løbet.

- Der har jo været masser af muligheder for at informere Storebæltsbroens potentielle kunder forinden, siger han.

Lars Barfoed fortæller, at han selv har modtaget mange henvendelser fra folk, som på grund af de store forsinkelser gik glip af middage, forretningsmøder og familiesammenkomster.

- Det er altså mange mennesker, der blev berørt af det her. Og så synes jeg også, man bør tage i betragtning, at bilisterne så også skulle betale fuld pris, da de endelig nåede frem til betalingsanlægget, selvom de havde fået en virkelig dårlig service, påpeger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.