Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Store rejsedag: Sådan kører påske-trafikken i dag

Banedanmark udfører et omfattende sporarbejde i påsken. Det kan flytte meget trafik fra togskinnerne ud på lande- og motorveje, som kan skabe kø og trafikprop. Men indtil videre glider trafikken fint på vejene.
Banedanmark udfører et omfattende sporarbejde i påsken. Det kan flytte meget trafik fra togskinnerne ud på lande- og motorveje, som kan skabe kø og trafikprop. Men indtil videre glider trafikken fint på vejene.

Trods forventninger om tæt trafik og kødannelser i påsken glider trafikken fint skærtorsdag morgen. Også DSB melder om en rolig togtrafik.

»Indtil videre ser det ud til at glide fint ude på vejene. Rigtig mange trafikanter valgte at tage påskerejsen allerede i går, og det hjælper på trafikken i dag,« siger Maiken Moores fra Vejdirektoratets Trafikcenter til bt.dk.

Vejdirektoratet varslede inden påsken, at skærtorsdag er højtidens helt store rejsedag, og at trafikken er mest presset mellem klokken 9.00 og 15.00.

DSB var også ude og varsle en større omgang sporarbejde. Dette medfører blandt andet, at der på strækningen mellem Fredericia og Slagelse er indsat togbusser og ekstra personale. Indtil videre forløber denne løsning, som den skal, melder DSBs informationschef, Tony Bispeskov:

»Vi har sat ekstra personale på for at hjælpe passagererne over i togbusserne, og samtidig er der masser af information både på stationerne og i toget. Så vi oplever, at passagererne har en god rejse på tværs af landet trods den forlængede rejsetid,« siger han.

Selvom trafikken ikke er gået i stå på vejene rundt om i landet, forventer Vejdirektoratet fortsat, at der vil komme flere biler på vejene i løbet af formiddagen.

»Vi forventer, at det tager til særligt på Køge Bugt Motorvejen, og i løbet af dagen måske også på den fynske motorvej og i området ved Kolding,« siger Maiken Moores.

Trafikken skærtorsdag er ifølge Vejdirektoratet specielt præget af trafik fra Øst mod Vest på tværs af landet. Skulle man havne i tæt trafik i løbet af torsdagen, gælder det derfor om at være opmærksom, opfordrer hun:

»Man skal holde god afstand, lytte med på trafikradioen og tjekke Vejdirektoratets hjemmeside, inden man kører hjemmefra,« siger Maiken Moores.

Togtrafikken har flest rejsende mellem kl. 12 og 18, melder DSB, som også har gode råd til de rejsende i påsken:

»Hvis man skal ud og rejse i påsken, er det bedste, man kan gøre, at tjekke rejseplanen.dk for at være informeret om situationen. Og så skal passagererne være obs på, at der på togbusserne vil være begrænset plads til barnevogne, og slet ingen plads til cykler,« siger pressemedarbejder hos DSB Martin Larsen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.