Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg: »Var det en præst i den danske folkekirke, der holdt en prædiken a la den her, havde menigheden rejst sig op, og vi havde hørt et ramaskrig«

Havde en kristen menighed lagt ører til prædiken om jødedrab, havde den rejst sig og sagt fra ifølge minister.

Inger Støjberg (V) mener, at kristne ville sige fra over for kommentarer om jødedrab.
Inger Støjberg (V) mener, at kristne ville sige fra over for kommentarer om jødedrab.

Det er ikke overraskende, at en imam i en moské i København for over en måned siden prædikede tekster, der kan tolkes som en opfordring til at begå drab på jøder.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

»Desværre er det ikke overraskende, og det er sådan set det, der er hele problemet. Det er sørgeligt, at der ikke er nogen i det muslimske samfund, der siger fra.«

»Var det en præst i den danske folkekirke, der holdt en prædiken a la den her, havde menigheden rejst sig op, og vi havde hørt et ramaskrig, og folk havde taget afstand, og han var blevet fyret på stedet,»Var det en præst i den danske folkekirke, der holdt en prædiken a la den her, havde menigheden rejst sig op, og vi havde hørt et ramaskrig siger ministeren.

Det Jødiske Samfund har valgt at politianmelde imamen, da hans prædiken i moskéen på Nørrebro betragtes som en opfordring til at begå drab på jøder.

Det bekræfter Københavns Politi over for Berlingske. Anmeldelsen blev modtaget onsdag aften.

»Den er blevet videregivet til efterforskningsafdelingen, som jeg er chef for, og så går vi nu i gang med at få det efterforsket,« siger ledende politiinspektør Poul Kjeldsen.

Kristeligt Dagblad beskriver torsdag en oversættelse af fredagsprædiken, som fandt sted 31. marts.

Oversættelsen fra arabisk til engelsk er lavet for Det Jødiske Samfund af det uafhængige amerikanske institut Memri.

Adspurgt, hvordan det skal foregå, at muslimer siger fra, svarer ministeren:

»Hvis det her var sket i den danske folkekirke, havde folk rejst sig op og sagt, at det her ikke hører til her.«

»Det er nødvendigt, at det muslimske samfund vågner op. Der er også moderate muslimer derude, og dem skal vi bakke op om. Men problemet er, at der er for mange af de andre, og der er for mange, der ikke siger fra.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.