Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stevns Klint indstilles til fredning

Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening vil frede den lodrette del af Stevns Klint samt en trampesti, der giver adgang til den enestående natur.

Arkiv: Fisker ved Stevns Klint.
Arkiv: Fisker ved Stevns Klint.

Stevns Klint skal sikres for eftertiden, og derfor vil Stevns Kommune og Danmarks Naturfredningsforening nu gå sammen om at frede den såkaldte Stevns Klint Trampesti og klinteprofilen, der er den lodrette del af klinten.

»Stevns Klint har enestående universel værdi, og derfor har vi en helt særlig forpligtelse til at sikre nuværende og kommende generationers adgang til klinten,« siger borgmester i Stevns Kommune Mogens Haugaard Nielsen (V) i en pressemeddelelse.

Som det er nu, beror adgangen til klinten på en frivillig aftale med lodsejerne. Det grundlag er ifølge borgmesteren for usikkert, da aftalen kan opsiges.

Stevns Kommune har allerede nu sikret trampestien og klinteprofilen ved at nedlægge et foreløbigt forbud mod ændringer. Det betyder, at det er forbudt at ændre eller nedlægge trampestien, indtil fredningsforslaget er fremsat.

Det unikke stykke natur kom sidste år på FNs liste over verdensarv.

Klinten giver indblik i mange millioner års naturhistorie, og de mange geologiske lag kan fortælle om, hvordan klimaet har ændret sig siden dinosaurerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.