Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stedfar idømt fængsel for overgreb på steddatter

En pige blev som 13-årig udsat for omfattende sexmisbrug fra sin stedfar. Nu har han fået dom i landsretten.

En 42-årig mand er blevet idømt seks års fængsel for at have voldtaget og misbrugt sin steddatter gennem et år.

Dommen faldt torsdag i Østre Landsret, der dermed stadfæstede den dom, som manden fik i juni sidste år i Retten i Hillerød.

Det omfattende seksuelle misbrug fandt sted gennem et år, fra kort før pigen fyldte 13 år til lige før hendes 14 års fødselsdag.

Overgrebene fandt både sted hjemme på en adresse i Nordsjælland og under ferieophold i Thailand og i Tjekkiet.

Ifølge anklageskriftet tiltvang stedfaren sig flere end 50 samlejer med steddatteren, herunder også anale samlejer. Det skete, selv om pigen protesterede og gjorde modstand.

Ifølge anklageskriftet skete et af overgrebene, mens han tvang steddatteren til at se uddrag af en pornofilm.

Da sagen om de mange grove overgreb blev behandlet i byretten sidste år, blev manden idømt seks års fængsel, og retten bestemte desuden, at han skulle betale en erstatning på 100.000 kroner til steddatteren.

Den dom ankede stedfaren til Østre Landsret, fordi han ville frifindes. Men landsretten er altså enig med byretten i vurderingen af sagen, og derfor er byretsdommen nu stadfæstet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.