Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsansatte skal måles efter ny metode

Statens ansatte skal nu måles og vejes ved hjælp af en McKinsey-model, men projektet møder modstand i de faglige organisationer.

185.000 statsansatte lærere, politibetjente og embedsmænd møder i 2015 ind til en ny ledelsesstil, skriver Jyllands-Posten.

Moderniseringsstyrelsen vil med hjælp fra konsulentvirksomheden McKinsey indføre en ny model for god arbejdsgiveradfærd, som blandt andet betyder, at lederne i staten vil måle og veje deres ansatte gennem talrige resultatmålinger og udbredte medarbejdervurderinger med dertilhørende præstationsløn.

Det får alarmklokkerne til at ringe hos Politiforfundets formand, Claus Oxfeldt, der mener, at det er kontrol og ikke tillid, og at det peger i den fuldstændig modsatte retning af moderne ledelse.

Han kalder det skræmmende, at det målbare bliver det interessante, mens det ikkemålbare bliver uinteressant.

Dansk Told & Skatteforbund og hovedorganisationen for de offentligt ansatte, FTF, er enige i kritikken.

Der er i den nye model for god arbejdsgiveradfærd i staten lagt op til en række resultatmålinger, hvor der blandt andet gennem standardiserede rapporter måles på, om de ansatte leverer de resultater, som de skal.

Derudover indføres præstationsledelse, hvor løn og forfremmelsesmuligheder kobles til en årlig vurdering af, om medarbejderen præsterer tilfredsstillende i forhold til den enkeltes udvikling og afdelingens mål.

Det skal skabe målrettethed og sikre, at man får mest mulig velfærd for pengene, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

»Det er ubetinget godt. Jeg har det godt med at stå i spidsen for en offentlig sektor, hvor vi får mere fokus på, om vi rent faktisk leverer varen til borgerne. Det, synes jeg, er helt centralt i kampen for et godt velfærdssamfund, der fungerer,« siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.