Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statsadvokat anker ikke dom over frifundet odenselæge

Byretsdom, som frifandt overlæge fra Odense, får lov at stå ved magt. Anklager vil ikke anke.

Odense Universitetshospital, torsdag den 11. januar 2018.
Odense Universitetshospital, torsdag den 11. januar 2018.

Odense. Anklagemyndigheden vil ikke anke en dom over en overlæge fra Odense Universitetshospital, oplyser Statsadvokaten i Viborg.

I begyndelsen af februar blev lægen ved Retten i Odense frifundet for anklager om overtrædelse af den såkaldte autorisationslov.

Sagen handler om en 42-årig mand, som tilbage i 2014 døde af en overdosis metadon under indlæggelse på sygehuset.

Anklagemyndigheden mente i første omgang, at der ikke var grundlag for at føre en straffesag mod overlægen, men Styrelsen for Patientsikkerhed klagede til Rigsadvokaten over afgørelsen.

Og hos Rigsadvokaten blev fik piben en anden lyd. Statsadvokatens vurdering blev fejet af bordet, og lægen endte med at blive tiltalt. Men i Retten i Odense ville dommer Alex Nymark ikke gå med til at dømme lægen.

Ifølge anklagen skulle lægen have forsømt sit ansvar ved ikke at føre tilstrækkeligt tilsyn med patienten. Kravet mod ham var en bøde på 25.000 kroner.

Sagen har gødet en ulmende utilfredshed i blandt Lægeforeningens medlemmer over Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen blev dannet tilbage i 2015 som et svar på kritik af et påstået manglende tilsyn med læger og andet sundhedspersonale.

I årets første måneder har flere tusind læger skrevet under på et mistillidsvotum, som er blevet sendt til styrelsen. Ifølge Ugeskrift for Læger har 9000 læger skrevet under.

I sagen fra Odense Universitetshospital var også en sygeplejerske sigtet for at have forsømt sit ansvar. Den sag kom dog aldrig for en dommer, da sygeplejersken valgte at erkende sin skyld og betale en bøde på 15.000 kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.