Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Staten taber formue efter EU-sag

Læger og sygeplejersker er nogle af de mange lønmodtagere, som kan få en uventet julegave fra SKAT. Men EU-kravet om tilbagebetaling af skat vil koste det danske samfund hundredvis af millioner i tabte indtægter. Vi skal ikke finde os i, at EU, kan påføre det offentlige store tab, mener Dansk Folkeparti.

På grund af EU skal SKAT nu til at gennemgå cirka 100.000 årsopgørelser. Alt sammen for at finde frem til lønmodtagere og pensionister, der har haft arbejde i udlandet, og som ikke har fået et fuldt personfradrag i Danmark.

Det er ikke småpenge, som SKAT nu skal til at sende retur til blandt andre sygeplejersker, metalarbejdere, læger, it-konsulenter, der har arbejdet i udlandet. Faktisk skønner Skatteministeriet, at man inden årets udgang skal betale mere end 300 millioner kroner tilbage, og at den »ændrede praksis vil betyde en mindre skattebetaling på i alt godt 100 millioner kroner om året« fremover.

De mange millioner kroner til skatteborgerne skyldes, at regeringen efter artikler i Ugebrevet A4 har valgt at rette sig efter et krav fra EU-Kommissionen. Men det dur ikke, at EU kan smide bomber ind i de offentlige budgetter i Danmark. Det mener Pia Adelsteen (DF), som er EU-ordfører for Dansk Folkeparti.

»Når man bare ser på enkeltsager, hvor Danmark retter ind efter EUs vink, så er beløbene måske ikke skræmmende store. Men begynder man at lægge udgifterne sammen – for eksempel de her til personfradraget samt udgifter til børnecheck og SU til EU-borgere – så bliver det pludselig til en del,« siger Pia Adelsteen om de to tidligere sager, der ifølge regeringen årligt koster 15 og 238 millioner kroner.

»Det kan ikke passe, at EU kan smide sådan nogle bomber ind i de offentlige budgetter og gøre det endnu sværere for os i Danmark at styre økonomien.«

Venstres EU-ordfører og formand for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen (V), ser ingen problemer i, at den nye EU-sag medfører tab af indtægter for det offentlige.

»Der er tale om, at lønmodtagere er blevet snydt for et skattefradrag. Så er det ikke andet end ret og rimeligt, de får deres penge retur. Gevinsterne ved at anspore borgerne til at være fleksible og tage arbejde hen over grænserne er langt større end udgifterne,« siger Eva Kjer Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.