Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Staten kan spare millioner på kuglepenne og rengøringsmidler

Staten kan i de kommende år spare 280 millioner kroner ved at koordinere indkøb af alt fra kuglepenne til skriveborde.

Den trængte danske stat har fundet et sted, hvor den roligt kan svinge sparekniven, uden at det medfører ramaskrig og forudsigelser om velfærdsstatens undergang. Når det gælder indkøb af kontormøbler, rengøringsmidler og kontorartikler, er der nemlig stordriftsfordele - og dermed også penge - at hente, og det i en sådan grad, at staten i løbet af de kommende fire år sparer 280 millioner kroner ved at indgå fælles indkøbsaftaler om alt fra hæve-sænke-borde over kuglepenne til flydende Ajax.

Alene på netværkskomponenter, som anvendes i forbindelse med internetopkobling, kan der i de kommende år spares 129 millioner kroner, hvilket er en besparelse på 60 procent.

Det viser beregninger fra Statens Indkøb, der er en del af Moderniseringsstyrelsen, og som har forhandlet de statslige aftaler hjem.

Finansminister Bjarne Corydon (S) glæder sig ikke overraskende over, at staten kan spare penge, uden at det går ud over borgerne.

- Man kan kun bruge pengene én gang. Derfor er det afgørende, at vi bruger hver en krone så klogt som muligt. Statens Indkøbsprogram er et solidt eksempel på, hvordan man kan effektivisere de offentlige indkøb, så der er flere penge til kerneopgaverne. Det peger i den grad fremad, udtaler han i en pressemeddelelse.

Staten har allerede sparet omkring en milliard kroner på effektiviseringer på indkøbskontoen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.