Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Spytte-manden« vælger at betale bøde for racisme

Manden nægtede i første omgang at have spyttet efter flygtninge på motorvej, men han har nu accepteret bøden.

Arkivfoto
Arkivfoto

Racismesagen vedrørende den 58-årige, som fik kaldenavnet "spyttemanden", da han spyttede og kom med racistiske tilråb efter migranter og flygtninge, der gik på motorvejen ved Rødby, kommer ikke for retten alligevel.

Manden har accepteret bøden på 5000 kroner, skriver TV2 på sin hjemmeside.

- Han har meddelt mig, at han vil betale bøden, siger Jeanette Wincentz Andersen fra anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Anklageren kan ikke svare entydigt på, om manden har erkendt, at det var en racistisk handling.

- Det ved jeg ikke, men hvis han nægtede sig skyldig, så skulle vi i retten, og så var det dommeren, der skulle afgøre, om han skulle dømmes og have en bøde. Når han har vedtaget en bøde, så må det jo ligge implicit, at han har erkendt sig skyldig, siger hun.

Manden blev tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf 266b om racisme. I oktober blev manden sigtet i sagen - dengang også for vold. Men voldsparagraffen blev senere fjernet fra anklageskriftet.

Det var en fotograf på Dagbladet Information, der i sin tid tog billedet af manden.

- Han råbte først skrid, så spyttede han efter dem flere gange, og så gav han dem fuckfingeren, sagde fotografen Sigrid Nygaard 8. september til Ekstra Bladet.

Manden selv nægtede i første omgang at have spyttet efter de mange migranter og flygtninge.

De mange flygtninge og migranter fik stor opmærksomhed, da de fulgt af politifolk gik på motorvejen mod København og Sverige fra Rødby.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.