Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sprogekspert opfordrer til undervisning på arabisk

En sprogekspert opfordrer regeringen til at indføre arabisk som undervisningssprog på forsøgsbasis.

Regeringen vil gennemføre et stort forsøg med modersmålsundervisning i folkeskolen, men nu opfordrer leder af Center for Internationalisering og Parallelsproglighed på Københavns Universitet, Anne Holmen, til at tage skridtet videre, skriver Information fredag.

Anne Holmen opfordrer til forsøg, hvor elever på arabiske privatskoler bliver undervist på arabisk i eksempelvis matematiktimerne. Hun mener ikke, det er nok, at eleverne i modersmålsundervisningen lærer at læse og skrive på arabisk uafhængigt af resten af skolens læreplaner og dagligdag.

- Resultaterne fra USA og Canada viser, at eleverne på skoler med undervisning på to sprog får signifikant højere score i matematik. Det samme gør sig gældende på Sankt Petri Skole ( dansk-tysk skole i København, red.) - og det kan skyldes, at tosproget undervisning, som nogle undersøgelser viser, giver et højere alment kognitivt niveau, siger hun til avisen.

Formanden for friskoleforeningen, Ebbe Lilliendal, er dog skeptisk over for forslaget, da han frygter, at det vil gå ud over elevernes danskkundskaber.

Men det afviser Anne Holmen.

- Det er ikke sådan, at der kun er plads til ét sprog. Det styrker derimod indlæringen, hvis man lærer flere sprog parallelt, siger hun til Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.