Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spor tyven der løb med dit design-Æg

Fremover kan en radiosender sladre om, hvor stjålne Arne Jacobsen-stole som Ægget og Svanen befinder sig.

En 30-årig mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for organiseret tyveri af designermøbler. Politiet mistænker den dømte og to andre mænd for at være med i en landsdækkende tyvebande.
En 30-årig mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for organiseret tyveri af designermøbler. Politiet mistænker den dømte og to andre mænd for at være med i en landsdækkende tyvebande.

Alt for mange Arne Jacobsen-møbler bliver stjålet og forsvinder sporløst. Det mener Fritz Hansen, møbelproducenten bag selvsamme designikoner, som nu tilbyder sine kunder en lille tilføjelse til klassikerne Svanen og Ægget - nemlig en radiosender.

- Forventningen er, at det først og fremmest skal skabe mere tryghed omkring Fritz Hansens dyreste møbler. Nu har vi en løsning, som forhåbentlig betyder, at vores kunder ikke er nervøse for at få stjålet deres deres Ægget eller Svanen, siger Jacob Holm, administrerende direktør for Fritz Hansen.

Systemer går ud på, at installere GSM tracking i møblerne, så man kan spore dem i tilfælde af tyveri. Fritz Hansen samarbejder med verdens største sikkerhedsvirksomhed G4S, som tilkalder politiet, når tyvekosternes skjulested er indkredset.

Må splitte stolen ad

Det koster 625 kroner at installere senderen og derefter et månedligt abonnement hos G4S til 59 kroner. I første omgang er det kun nye udgaver af Svanen og Ægget, som bliver udstyret med tracking-systemet, fortæller Jacob Holm.

- Det er meget svært både at sætte trackeren ind og at pille den ud. De siger sig selv, at senderen skal placeres et sted, hvor man er nødt til at splitte hele stolen ad, for at få den ud.

Ud over et lille radiosignal er der ingen ændringer i Arne Jacobsens klassiske design.

Den dyreste udgave af Ægget koster 75.000 kroner, mens Svanen løber op i 30.000 kroner for den dyreste model. GSM-senderne kan holde strøm i mindst ti år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.