Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ekspert: Spilleselskaber bryder loven ved at begrænse dygtige spilleres indsatser

Nogle kunder, der kan tjene penge på væddemål om sport hos spilleselskaber, får lagt et loft over indsatser.

Spilleselskaber begrænser de kunder, som er dygtige til at tjene penge på sportsvæddemål, skriver Jyllands-Posten. Her ses Tottenhams Christian Eriksen, som senere søndag skal spille mod Manchester United - en kamp, der også kan spilles på. Reuters/Dylan Martinez
Spilleselskaber begrænser de kunder, som er dygtige til at tjene penge på sportsvæddemål, skriver Jyllands-Posten. Her ses Tottenhams Christian Eriksen, som senere søndag skal spille mod Manchester United - en kamp, der også kan spilles på. Reuters/Dylan Martinez

Danskerne spiller i stigende grad på sportsbegivenheder i håbet om at vinde den store gevinst.

Men er man for succesfuld, lægger spilleselskaberne et stærkt begrænsende loft over, hvor meget man kan spille for - og dermed hvor meget man kan vinde. Man kan med andre ord ikke vinde over de store selskaber i længden.

Det fortæller spillere og tidligere medarbejdere hos nogle af spilleselskaberne til Jyllands-Posten søndag.

Med den såkaldte limitering af spillere overtræder bettingselskaberne markedsføringsloven, vurderer juraprofessor Jan Trzaskowski, CBS.

»Virksomhederne signalerer til markedet, at ydelsen er åben for alle. Når spilleselskaberne så stærkt begrænser nogens adgang, fordi de er gode til disciplinen, er der efter min vurdering tale om ulovlig markedsføring,« siger Jan Trzaskowski til avisen.

Jens Juul arbejdede fra 2009-2016 som såkaldt odds-sætter hos selskabet NordicBet.

Han siger, at det var en del af hans job at gennemgå kunder og vurdere, om de var »profitable for vores forretning«.

»Vi skulle holde dem under opsyn og limitere dem, hvis de vandt gevinster,« siger han til Jyllands-Posten.

Spilleselskabernes brancheorganisation, Danish Online Gambling Association (DOGA), bekræfter ikke, at der sker en målrettet limitering af dygtige spiller.

Men DOGA erkender, at der generelt overvåges og limiteres.

»Man er nødt til at begrænse væddemål. Ellers kan man som udbyder tabe ret mange penge,« siger DOGA's direktør, Morten Rønde, til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.