Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Speciallæge anmeldt for identiske lægeerklæringer

I en række indfødsretssager har Justitsministeriet konstateret næsten identiske lægeerklæringer, der alle er lavet af den samme speciallæge, som nu er politianmeldt.

ARKIVFOTO: I en række indfødsretssager har Justitsministeriet konstateret næsten identiske lægeerklæringer, der alle er lavet af den samme speciallæge, som nu er politianmeldt.
ARKIVFOTO: I en række indfødsretssager har Justitsministeriet konstateret næsten identiske lægeerklæringer, der alle er lavet af den samme speciallæge, som nu er politianmeldt.

Lidt for mange lægeerklæringer i en række indfødsretssager har lydt lidt for ens til, at politiet kan overse det. Derfor er speciallægen, der har udstedt de mistænkeligt enslydende erklæringer, nu blevet politianmeldt.

Sundhedsstyrelsen konkluderer, at både erklæringerne og de tilhørende journaler er »fagligt yderst mangelfulde, og erklæringerne fremstår stort set identiske«, lyder det i en pressemeddelelse.

På den baggrund vurderer Justitsministeriet, at der er så stor tvivl om lægeerklæringerne, at politiet bliver nødt til at undersøge sagerne nærmere.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) understreger, at det er vigtigt, at både Justitsministeriet og Folketingets Indfødsretsudvalg kan stole på indholdet af de lægeerklæringer, der sendes til udvalget.

»Er de lægelige oplysninger ikke korrekte, kan det betyde, at Justitsministeriet forelægger sager, som Indfødsretsudvalget meddeler dispensation - begge på et forkert grundlag,« siger ministeren i en pressemeddelelse og uddyber:

»Det siger derfor sig selv, at Folketinget ikke kan behandle de pågældende sager om indfødsret, når der som her er tvivl om speciallægens udarbejdelse af lægeerklæringer. Justitsministeriet har derfor bedt politiet om at undersøge sagerne nærmere.«

Politiet skal være færdige med arbejdet, før de pågældende personer opnår dansk indfødsret. Politianmeldelsen omfatter foruden speciallægen 63 ansøgere, som er under mistanke for at have spillet en rolle i udfærdigelsen af de identiske erklæringer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.