Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Specialbørn får ikke særlig støtte efter inklusion

Mange af de børn, der er blevet inkluderet i normalundervisningen i landets folkeskoler, ender ofte i i forvejen svage klasser, og kun fire ud af 10 modtager særlig støtte, viser ny rapport. Undervisningsministeren er bekymret over undersøgelsens konklusioner.

Under halvdelen af de børn, der er blevet inkluderet i folkeskolen, modtager særlig støtte. En ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), som Undervisningsministeriet har bestilt, viser nemlig, at det kun er 4 ud af 10 elever, der modtager støtte, skriver Politiken.

Resultatet er overraskende, siger Anna Amilon, som er seniorforsker ved SFI.

»Det er et problem, at de ikke får støtte. De her elever er blevet bedømt til at være fagligt svage, siden de har været i et specialtilbud,« siger hun til Politiken.

Derudover viser undersøgelsen også, at de inkluderede elever ofte bliver sat i klasser, hvor der i forvejen er faglige og sociale udfordringer.

Rapportens resultater bekymrer også undervisningsminister Christine Antorini (S). Hun påpeger, at der skal være den støtte, der er brug for og lover, at undersøgelsens konklusioner nu vil blive drøftet med Kommunernes Landsforening (KL) og folkeskoleforligskredsen.

I 2012 aftalte regeringen og KL, at 96 procent af alle elever i folkeskolen i år skal inkluderes i normalundervisningen. Rapporten bygger på data fra 9.308 folkeskoleelever fordelt over 423 klasser og 165 skoler.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.