Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spædbarn fundet i affaldsskakt har fået plejefamilie

Gladsaxe Kommune har fundet en plejefamilie til det spædbarn, der fredag morgen blev fundet efterladt.

Modelfoto af nyfødt barn.
Modelfoto af nyfødt barn.

København: Der er blevet fundet en plejefamilie til spædbarnet, der fredag morgen blevet fundet i en affaldsskakt i Bagsværd vest for København.

Det oplyser Tine Vesterby Sørensen, familie- og rådgivningschef i Gladsaxe Kommune, fredag aften.

- Da vi hørte, at der var blevet fundet et spædbarn i vores kommune, tog vi øjeblikkelig kontakt til Rigshospitalet og sagde, at vi rigtig gerne ville samarbejde, siger Tine Vesterby Sørensen.

- Vi satte en familieplejekonsulent i gang med at finde en plejefamilie til pigen, og vi har allerede i dag (fredag, red.) fundet en velegnet familie, tilføjer hun.

Plejefamilien bor ikke i Gladsaxe Kommune, men et andet sted på Sjælland.

Det var en gårdmand, der fandt barnet. Fundet af barnet blev gjort, da gårdmanden og en kollega fredag morgen var ved at håndtere affaldscontainere i en bebyggelse i Bagsværd.

Barnet blev svøbt ind i et flag for at holde varmen, indtil en ambulance nåede frem.

Tine Vesterby Sørensen fortæller, at det bliver faren i plejefamilien, der kommer til at få hovedansvaret for barnet. Plejefaren besøger den lille pige fredag aften, og lørdag morgen bliver han medindskrevet på Rigshospitalet.

- Den her plejefamilie er meget professionel og har prøvet at være plejeforældre før.

- Desuden har de også prøvet at få et akut barn ind før. Det skulle være en familie, der ikke bare er søde og rare, men også kan kapere at få et nyfødt barn ind, og som ved, hvad deres opgave er.

Den lille pige måler 3200 gram og har det efter omstændighederne godt.

Efter en række testresultater på Rigshospitalet er der intet, der tyder på, at hun ikke kommer til at udvikle sig normalt, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.