Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sort sol og surfing indgår i ny friluftspolitik

»Der er et kæmpe potentiale i vores friluftsliv, både når det gælder stære-safarier i Sønderjylland, udflugter til nationalparker og cykelture,« mener miljøminister Ida Auken (SF), der står for initiativet til en ny friluftspolitik, som skal gavne velfærd.

Stæresafari kan inddrages i den nye friluftspolitik. Her sort sol fra Sønderjylland, 29. september 2012.
Stæresafari kan inddrages i den nye friluftspolitik. Her sort sol fra Sønderjylland, 29. september 2012.

Miljøminister Ida Auken vil samle mere end 350 ildsjæle, organisationer, erhvervsfolk, forskere og myndigheder til en stor workshop om miljø- og naturpolitik. Friluftspolitikken skal styrke velfærden i samfundet, skabe flere arbejdspladser og gøre danskerne sundere, lyder det.

- Der er et kæmpe potentiale i vores friluftsliv, både når det gælder stære-safarier i Sønderjylland, udflugter til nationalparker og cykelture langs vores smukke kyster. Men det er et potentiale, vi slet ikke udnytter til fulde i dag. Derfor er jeg virkelig spændt på, hvad de mange hundrede deltagere har af forslag til, hvordan naturen kan bidrage til grøn omstilling, siger miljøminister Ida Auken.

Parterne tæller alt fra motions- og mødregruppen PushyMums til Dansk Ornitologisk Forening. Alle skal ifølge miljøministeren komme med idéer til, hvordan Danmarks første nationale friluftspolitik skal se ud.

Målet for miljøministerens initiativ er, at der bliver formuleret en række pejlemærker for natur- og miljøpolitikken.

- Vi skal ud til kanten og høre surferne fra Cold Hawaii i Thy, hvordan man skaber vækst i det vestligste Jylland, og jeg vil vide, hvordan sansehaver kan gøre livet skønnere i travle byer, siger Ida Auken og uddyber:

- Den bedste miljøpolitik er den, som et stort flertal kan bakke op om. Derfor går jeg meget op i, at vi sammen finder de bedste løsninger i et åbent forum med plads til forskellighed.

Alle idéer vil blive samlet i et idékatalog, som vil indgå i Miljøministeriets arbejde med den nye friluftspolitik. Der er afsat i omegnen af 15 millioner kroner til opfølgning på projektet i 2013-2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.