Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Somaliske forældre idømmes fængsel i sag om omskæring

Somalisk forældrepar findes skyldig i at have ladet to mindreårige døtre omskære under Afrika-rejse.

Kolding. Et somalisk forældrepar fra Fredericia er mandag blevet idømt halvandet års fængsel i en principiel sag om omskæring af to piger.

Moren idømmes samtidig betinget udvisning med en prøvetid på to år.

Dommer og domsmænd har været enige om afgørelsen, oplyser retsformand Tina Gehlert Schmidt.

Parret har nægtet sig skyldig og anfægtet præmissen om, at kvinderne overhovedet er blevet omskåret.

Men domsmandsretten finder det hævet over enhver tvivl, at pigerne blev omskåret under en rejse i Afrika i sommeren 2015.

Den 39-årige mor har i retten forklaret, at hun selv blev omskåret som barn. Det var en traumatiserende oplevelse, og hun kunne aldrig selv drømme om at udsætte sine døtre for noget lignende, har hun forklaret.

Anklager Helle Kaad Iversen har med baggrund i en retsmedicinsk undersøgelse fra Odense Universitetshospital fastholdt, at pigerne har fået bortskåret klitoris og dele af de ydre kønslæber.

Der er kun anden gang, der er rejst tiltale efter paragraffen i straffeloven om kvindelig omskæring.

I 2009 blev en kvinde ved Retten på Frederiksberg idømt fængsel i to år for at have ladet sine to døtre omskære under en rejse i Afrika. Dommen blev gjort delvist betinget.

Forsvarerne for det somaliske forældrepar fra Fredericia oplyser, at dommen ankes til landsretten.

Ud over straffen er de to forældre dømt til at betale en erstatning til hver af pigerne på 25.000 kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.