Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solskinnet og varmen fortsætter ind i sommermåneden

Det varme sommervejr forsætter i den kommende uge. Dog skrues der kortvarigt ned for varmen mandag.

Det varme sommervejr forsætter i den kommende uge. Dog skrues der kortvarigt ned for varmen mandag.
Det varme sommervejr forsætter i den kommende uge. Dog skrues der kortvarigt ned for varmen mandag.

Maj blev dobbelt topscorer med flere soltimer og højere gennemsnitstemperaturer, end DMI nogensinde tidligere har registreret i årets femte måned.

Og de gode takter ser ud til at fortsætte i juni, kalenderens første officielle sommermåned. Det fortæller meteorolog Mette Wagner fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt mandag morgen.

Dog bliver der lige kortvarigt skruet ned for varmen mandag.

»Her til morgen starter det skyet ud, men op ad dagen klarer det op, og solen kommer frem de fleste steder. Temperaturerne i dag er også lidt køligere, end vi har været vant til, og kommer til at ligge på omkring 18-23 grader,« siger hun.

Men allerede fra tirsdag skrues der igen op for temperaturerne, lover meteorologen.

»Tirsdag og onsdag vil vi ligge på omkring 20-25 grader og sidst på ugen på 25-30 grader,« siger Mette Wagner.

»Ved kyster med pålandsvind vil det dog blive lidt køligere,« tilføjer hun.

Maj endte som bekendt som den varmeste maj måned, der er målt i Danmark med en gennemsnitstemperatur på 15 grader. Det er ifølge DMI 1,2 grader varmere end den nu næstvarmeste maj fra 1889, hvor gennemsnitstemperaturen lå på 13,8 grader.

Maj endte også som den solrigeste maj måned, der er målt i Danmark, med et samlet antal soltimer på 363. Det er 16 timer flere end den nu næstmest solrige maj fra 2008 med 347 timer.

Maj var ifølge DMI endda så solrig, at måneden blev den mest solrige måned overhovedet.

Kigger vi på statistikken for juni, så fik vi i juni sidste år 95 millimeter nedbør og 196 solskinstimer. Middeltemperaturen var 14,8 grader, og den gennemsnitlige højeste dagtemperatur var 18,4 grader.

Den varmeste juni kom i 1889, hvor den gennemsnitlige temperatur var 18,2 grader. Imens kom den koldeste juni i 1923, hvor den gennemsnitlige temperatur var 10,7 grader.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.